Online Respect Quiz
Online Respect Quiz door Sander3738 op
in Nederland

In de Helpdesk Ambassadeurs is een Online Respect Quiz. Bezoek de kamer en wacht tot er een formulier verschijnt. Beantwoord via het formulier vragen. Alle Habbo's die de juiste antwoorden invullen zullen later met een Badge worden beloond.
Open spoiler »Wat doe je als je hoort dat iemand zijn Account is gehackt?
Je helpt door die persoon tips te geven

Wat is volgens jou Online Respect?
Beleefdheid, Verdraagzaamheid, Gelijkheid

Je doet samen een teamspelletje op Habbo. Je teamgenoot heeft duidelijk moeite met het spel, wat doe je?
Je probeert je teamgenoot te helpen door hem tips te geven

Je zit midden in een discussie op Habbo, wat doe je?
Je respecteert elkaars mening en laat elkaar uitpraten

Je ziet dat iemand een leuke kamer heeft, wat doe je?
Je vertelt de eigenaar dat het een practige kamer is.

Terwijl je een spel speelt in Habbo, komt er een opdracht waar iemand naar de volgende kamer kan, en een tweede persoon het poortje moet openhouden, wat doe je?
Je overlegt wie eerst gaat, en daarna doe je hetzelfde voor de andere persoon zodat beiden erdoor zijn geraakt

In Habbo wordt jouw vriend(in) gepest. Wat zal jij hem aanraden?
Ik leg hem de negeerknop en de hulp van de moderators uit

Iemand heeft een ongepaste kamer tegen een geloof gemaakt. Wat doe je?
Ik geef deze kamer aan, want iedereen is in en buiten Habbo gelijk en je mag niet discrimineren.

Een Habbo vraagt je lid te worden van een groep voor Homo's, lesbiennes, en biseksuelen, wat doe je?
Je begrijpt dat dit aanbod uit vriendschap bedoelt is en beslist zelf of je er lid van wordt

Wat vindt jij van respect? Laat ons en de ambassadeurs je mening horen!
*jouw mening*

 
De Piste
De Piste door Sander3738 op
in Nederland

Er is weer een spel geopend in de BAW Kerstevent kamer. Ga erheen en vervolg je weg door de Steampunk Teleporter bij Nummeriek Blok 5.

In de volgende kamer moet je afdalen van de berg. Wacht tot de Sneeuwpoefjes voorbij zijn en snowboard daarna naar het onderstaande punt. Ontwijk ook Gregory de Geit en Albert de Lama. Beneden ontvang je de Badge.

 
Kerstdiner & Cadeautjes Game
Kerstdiner & Cadeautjes Game door Sander3738 op
in Nederland

Vandaag zijn er twee spellen geopend in de BAW Kerstevent kamer.

Bezoek de kamer en ga door de Conferentie Deur bij Nummeriek Blok 3. In de volgende kamer moet je de onderstaande Vloerhendels overhalen om de Kerstdiner tafel te dekken. Eenmaal gedekt moet je aanschuiven op de Houten bank voor een Badge.
Ga nog een keer naar de BAW Kerstevent kamer en vervolg je weg door de Conferentie Deur bij Nummeriek Blok 2. In de volgende kamer moet je naar de overkant lopen zonder dat de Cadeaus tegen jou botsen. Wacht tot de Cadeau rits voorbij is en klik dan op de grond tussen de Donkere Houten Hekken. Herhaal dit proces zodat je iedere keer een stukje vooruit komt. Als je de overkant bereikt ontvang je een Badge.

 
Safety Game
Safety Game door Sander3738 op
in Nederland

In de Navigator is de Safety Campagne 1 kamer verschenen. Ga er naartoe en vervolg je weg via de Voordeur Teleporter.

Eenmaal in de volgende kamer moet je even wachten tot de Zwarte poorten open gaan. Betreed daarna het veld en stap op Spannende Boeken om twee woorden te vormen: online & respect. Als dat lukt verschijnt er een Banzai Teleporttegel. Stap er op vervolg je weg via de Voordeur Teleporter bovenin de kamer.

Daarna sluit je aan in een wachtrij. Als je aan de beurt bent moet je voorkomen dat de hacker BOT op zijn Waasa Bureaustoel gaat zitten, achter de UFOware Computer. Dat doe je door BOT Chris te volgen naar bepaalde Kleurtegels. Ga op de tegel staan waar hij naast gaat staan of blijft staan. Zeg dan *stop* zodat de hacker BOT terug gaat naar zijn begin positie.

Safety Campagne December 15
Blijf dit herhalen tot de tijd van de Timer verstrijkt. Ga daarna op de Slaapzaal Stoel zitten bij de Flatscreen TV. Daardoor ontvang je een Badge. Als je niet op tijd bent om de hacker BOT te stoppen verschijnen er Blobs. Het is dan alsnog mogelijk om de Badge te bemachtigen, maar dan moet je de Blobs zien te vermijden.

 
Xmas Spel 9
Xmas Spel 9 door ,.Joey., op
in Nederland

Het negende en laatste spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang. Let op: Om boven te komen moet je eerst door de Piraten Teleport.

Kies daarna de kant van de Kerstman of Kerstvrouw en sluit aan in de wachtrij. Aan de hand van jouw keuze moet je een bepaald spel uitvoeren.

Als je de kant van de Kerstvrouw kiest moet je Vloerhendels 2 overhalen. Zodra de Gloeibal op het Cadeau schuift en je de hendel overhaalt verdwijnt het Cadeau in de Prachtige Winterslee. Doe dit bij alle drie Cadeaus.


Het beste kun je de Vloerhendel eenmaal aanklikken en daarna telkens op de 'Gebruik' knop. Dan kun je gewoon blijven staan tot het Cadeau wordt opgepikt. Ga zo verder bij de andere Cadeaus tot ze allemaal zijn verdwenen. Uiteindelijk verschijnt er een Vloerhendel 1 op de Ringplaat. Haal deze over voor een Badge.

Als je de kant van de Kerstman kiest moet je met behulp van Pijlplaten de Prachtige Winterslee besturen. Ga daarbij niet door de Habbocalyps-mist. Eerst moet je de Winterslee achter de Rendieren spannen op drie Strand Hut Podia. Zodra de Winterslee op een Strand Hut Podium staat moet je de Vloerhendel 1 bij jouw Pijlplaten overhalen zodat er een Cadeau verschijnt.

Nadat je drie Cadeaus hebt geleverd bij de huizen moet je de Prachtige Winterslee op de twee Pijlplaten parkeren. Haal dan nogmaals de Vloerhendel 1 over voor een Badge.

Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Ps. Dit spel neemt veel tijd in beslag door de lange wachtij.
Xmas Spel 8
Xmas Spel 8 door Sander3738 op
in Nederland

Het achtste spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang. Let op: Om boven te komen moet je eerst door de Piraten Teleport.

Kies daarna de kant van de Kerstman of Kerstvrouw en ga door de Zolder Teleport. Vervolgens sluit je aan in een wachtrij. Eenmaal aan de beurt moet je binnen één minuut op de onderstaande etenswaren stappen zodat ze verdwijnen. Zodra je alles hebt opgepakt verschijnt er een Vloerhendel 1 in de rechter hoek van de kamer. Haal de hendel over om een Badge te bemachtigen.


Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Xmas Spel 7
Xmas Spel 7 door Sander3738 op
in Nederland

Het zevende spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang. Let op: Om boven te komen moet je eerst door de Piraten Teleport.

Kies vervolgens de kant van de Kerstman of Kerstvrouw en loop - stapje voor stapje - richting de Prachtige Winterslee. Pas op, want je kan alleen over de Donkere Sneeuw lopen als het Gebouw wat ernaast ligt volledig donker is en er dus geen lampjes schijnen.

Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Xmas Spel 6
Xmas Spel 6 door Sander3738 op
in Nederland

Het zesde spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang. Let op: Om boven te komen moet je eerst door de Piraten Teleport.

Kies vervolgens de kant van de Kerstman of Kerstvrouw en wacht in de rij. Aan de hand van jouw keuze moet je een bepaald spel doen.

Kies je voor de Kerstman, dan moet je over Een stapel brieven lopen tot je wordt geteleporteerd naar een hoekje. Zet daar een paar stappen om een Badge te bemachtigen.

Kies je de kant van de Kerstvrouw, dan moet je op iedere Kleurtegel telkens al deze namen zeggen in één zin: Nellas Jelly Idrial Miriel Duilin (Kopieer en plak in je chatbalk!)

Daardoor stuur je de elfjes naar hun werkplek en verschijnt er uiteindelijk bij jou een Vloerhendel 2. Haal de hendel over om een Badge te ontvangen.

Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Xmas Spel 5
Xmas Spel 5 door Sander3738 op
in Nederland

Het vijfde spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang.

Kies vervolgens de kant van de Kerstman of Kerstvrouw en ga door het doolhof richting de Kleurtegel. In principe kun je gelijk op de Kleurtegel klikken zodat je er naartoe loopt, maar Verborgen piramides blokkeren af en toe de weg. Daarom kun je het beste in stappen er naartoe lopen door eerst op de onderstaande plekken te blijven klikken en daarna voortdurend op de Kleurtegel.


Zodra je op de Kleurtegel stapt ontvang je een Badge. Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Xmas Spel 4
Xmas Spel 4 door Sander3738 op
in Nederland

Het 4de spel van de Kerst Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang.

Kies vervolgens de kant van de Kerstman of de Kerstvrouw en bestuur met behulp van de Pijlplaten het Fins Bosrendier of Rudolf, dat leuke rendier door de opening van het Donkere Houten Hek. Daarna spant het dier voor de Prachtige Winterslee en moet je de Vloerhendel 1 overhalen om een Badge te bemachtigen. Hierna kun je een extra Badge bemachtigen door de Kerstman of Kerstvrouw te helpen.

 
Xmas Spel 3
Xmas Spel 3 door Sander3738 op
in Nederland

Het derde spel van de Community Challenge is vandaag geopend. Bezoek de kamer via de bijhorende Conferentie Deur in de Xmas15 - Ingang.

Eenmaal verder moet je door de Conferentie Deur bij de Kerstman of Kerstvrouw. In de volgende kamer verschijnt een Quiz formulier. Beantwoord de vragen correct zodat je later met een Badge wordt beloond. Het is mogelijk om zowel de Quiz van de Kerstman als Kerstvrouw te doen voor een extra Badge.
Open spoiler »Kerstvrouw Quiz
The Grinch - Wat is volgens het verhaal de 'meest waarschijnlijke reden' waarom de Grinch een hekel aan Kerstmis had?
Hij had een bekrompen hart

Home Alone 1 - Wat was de vakantiebestemming van de familie McCallister?
Parijs

The Year Without a Santa Claus - Waarom wilde de Kerstman kerst afblazen?
Hij was ziek

The Muppets Christmas Carol - Wie speelde de drums in de flashback?
Animal

Jingle All The Way - Wat is de naam van het 'meest verkochte speelgoed' waar iedereen naar op zoek is?
Turbo ManKerstman Quiz
The Grinch - Wat is de naam van de hond van The Grinch?
Max

Home Alone 1 - Als wat vermomt Harry zich om erachter te komen welke families in de buurt niet thuis zullen zijn?
Politieagent

The Year Without a Santa Claus - Wat was de naam van het rendier waarop de twee elfjes een ritje maakten?
Vixen

The Muppets Christmas Carol - Wat is de kleur van de sjaal die Scrooge als cadeautje krijgt?
Rood

Jingle all the way - Wat is de naam van het speelgoed waarover Myron tegen Howard vertelde dat hij het graag voor kerst had willen hebben maar dat hij nooit heeft gekregen?
Johnny Seven OMA Gun


Kerstfilms - Kerstman BadgeKerstfilms - Kerstvrouw Badge

 
Dieren Game
Dieren Game door Sander3738 op
in Nederland

BAW Kerst Dierenspel Badge
In de Navigator is de BAW Kerst Dierenkamer verschenen. Bezoek de kamer en zorg dat je zes dieren vangt. Ga naast de onderstaande dieren staan en zeg vang. Voor ieder dier dat je vangt zal een Lampion branden. Hieronder zie je welke Lampionnen verbonden zijn aan de dieren.
Zodra alle Lampionnen branden verschijnt er vuurwerk bij de Muziektent, stap er snel op om een Badge te bemachtigen.

 
Kerst Community Challenge
Kerst Community Challenge door Sander3738 op
in Nederland

In het Hotel Overzicht is een Community Challenge verschenen. Om mee te doen aan de uitdaging moet je de aankomende tijd Kerstmis Games uitvoeren. De spelletjes staan in het teken van de Kerstman of Kerstvrouw. Het is de bedoeling dat je partij trekt voor één van hen, maar het is mogelijk om ze allebei te helpen. Als de Kerstman of Kerstvrouw wint krijgen hun aanhangers een extra beloning.

In de Navigator is de Xmas15 - Spel 1 kamer verschenen. Bezoek de kamer en loop richting de groene Kleurtegel aan de linker of rechter kant. Afhankelijk van jouw keuze moet je Jingle Bell Rock (rechts) zingen of Santa Claus is Coming to Town (links). Per Kleurtegel moet je een bepaalde zin van de songtekst in de kamer zeggen.
Open spoiler »Jingle Bell Rock (rechts)

jingle bells swing and jingle bells ring

snowing and blowing up bushels of fun

now the jingle hop has begun

jingle bell jingle bell jingle bell rock

jingle bells chime in jingle bell time

dancing and prancing in jingle bell square

in the frosty air
Santa Claus is Coming to Town (links)

you better not cry

better not pout

i'm telling you why

santa claus is coming to town

he's making a list

and checking it twice

he's gonna find out

who's naughty or nice

santa claus is coming to town


Zodra je naast BOT Santa.Claus of Mrs.Claus staat ontvang je een Badge. Hierna kun je opnieuw de kamer bezoeken om nog een Badge te bemachtigen van de Kerstman of Kerstvrouw.


Via de Xmas15 - Ingang kun je ook al een tweede spel doen. Bezoek de kamer en klik dubbel op de onderstaande Conferentie Deur.

Eenmaal in de Xmas15 - Spel 2 kamer moet je een Puzzle Box op een groene Kleurtegel schuiven. Als je de kist het laatste duwtje geeft bemachtig je een Badge. Met behulp van de Vloerhendel 1 kun je de kist resetten, als dat nodig is. Bij dit spel kun je natuurlijk ook partij trekken voor de Kerstman of Kerstrouw en is het mogelijk om twee Badges te winnen.

 
Werkkamer Game
Werkkamer Game door Sander op
in Nederland

In Het Kasteel van Sinterklaas is een nieuw spel beschikbaar gesteld. Bezoek de kamer en ga door de Conferentie Deur. Eenmaal in De Hal moet je door de onderstaande Zolder Teleporter.


Sinterklaas Badge
Vervolg je weg tot je bij de Werkkamer terecht komt, wacht daar in de rij. Eenmaal aan de beurt moet je binnen één minuut zeven Propjes verzamelen door er op te stappen. Pas op voor de Muizenvallen. Als je alle Propjes hebt opgepikt moet je een paar stappen zetten zodat je uiteindelijk een Badge ontvangt. Tijdens het spel kom je ook achter een nieuwe hint.

Open spoiler »Hint 5: Hmm.. op dit propje zit modder.

 
Safety Quiz
Safety Quiz door Sander op
in Nederland

In de Safety campagne kamer verschijnt een Safety Quiz zodra je de kamer bezoekt. Beantwoord de vragen via het formulier. Alle Habbo's die correcte antwoorden invullen zullen later met een Badge worden beloond.
Open spoiler »Iemand zegt dat hij of zij al jouw meubi in de kamer gaat stelen. Wat doe je?
Kick deze user uit je kamer en ga verder met Habbo spelen

Een scammer komt je kamer binnen en zegt dat je voor Sulake kan werken als je hem/haar Habbo Credits geeft. Wat doe je?
Ik geef deze Habbo een typverbod in mijn kamer en geef het aan bij de mod.

Je vermoedt dat iemand je probeert te scammen door een zeer waardevolle meubels in je kamer weg te geven. De persoon beweert helemaal eerlijk te zijn. Wat doe je?
Ik zoek uit wat de waarde van de meubi is en ga akkoord om het te ruilen via de Habbo ruilfunctie

Iemand vertelt je dat hij/zij een nieuwe Habbo site gevonden heeft en vraagt je deze te bezoeken. De habbo zegt: "Kom daar ook spelen met je eigen Habbo username en wachtwoord". Wat doe je?
Geef de habbo aan bij de mod en zal zeker deze site niet bezoeken

Je wordt gevraagd om je persoonsgegevens: naam, adres en de naam van je school. Wat doe je?
Ik geef de user aan bij de moderator

Een andere habbo stelt je voor om in het echt te ontmoeten. Wat doe je?
Geef de habbo aan bij de moderator

Een habbo vraagt om jouw Skype account om een webcam gesprek te voeren. In ruil daarvoor krijg je Habbo Credits. Wat doe je?
Geef de habbo aan bij de moderator

Een habbo valt je lastig in je kamer. Wat kun je doen?
Kick hem/haar uit je kamer

Habbo's zijn constant aan het schelden in je kamer en dat vind je niet leuk. Wat kun je doen om dit te stoppen?
Je kan de woorden in de kamerfilter zetten.

Als er een slotje achter een kamernaam staat, betekent dat...
de kamer op slot is en je er pas in kunt als de kamereigenaar de deur opent

 

In de Navigator is de kamer Het Kasteel van Sinterklaas verschenen. Daar kun je de komende tijd Badges bemachtigen. Bezoek de kamer en ga door de Conferentie Deur. Eenmaal in De Hal moet je door de onderstaande Zolder Teleporter.

Schoentje zetten Badge
Vervolg je weg tot je bij De Pakjeskamer terecht komt, wacht daar in de rij. Eenmaal aan de beurt moet je met behulp van de Vloerhendel 2 een aantal Meubi van de Habbo Rollers halen. Gebruik de hendel als De afwas, Pixel Poep, De afwas, Muizenval en Krab naast de blauwe Kleurtegel komen. Wacht daarna tot je naar de Zeldzame Vergulde Stoel teleporteert. Uiteindelijk ontvang je een Badge en twee hints. Er zijn in het totaal zes hints in en rondom het Kasteel te vinden. Hieronder vind je er al een paar.

Open spoiler »Hint 1: Kijk altijd goed om je heen en luister, de dader is niet te vinden in het duister.
Hint 2: Je hebt snoep in alle kleuren en geuren. De geur van vanille en framboos of van een rode roos.
Hint 3: Het viel me op dat er 's avonds licht brandde in de gang
Hint 4: Buiten in de put zag ik wat snoep in het water drijven


Luilak-Piet: Kan iemand mij een snoepje komen brengen?
Zang-Piet: Van honingsnoepjes blijven mijn stembanden soepel
Shiny-Piet: Ik was niet het enige wat shiny was die avond.
Kluns-Piet: Heeft iemand mijn proppenschieter gezien?
Voetbal-Piet: Ik lag al vroeg in mijn bedje, maar ik werd 's nachts wakker van kleine voetstapjes.
Chef-Piet: Snoep is altijd zo lekker. Het blijft mijn specialiteit!
Bloemen-Piet: Ik moest nog snel de plantjes water geven voordat het donker werd!
Ijsjes-Piet: Op de avond dat het snoep gestolen was, zat ik stiekem in de gangen te genieten van mijn vanille ijsje.
Creatieve-Piet: Als ik het snoep zou hebben dan had ik er een pony van gemaakt!

 
Klik hier om naar Cirque Du Stream te gaan en geniet van de show!

James Bond Expert Badge
In de Navigator is de James Bond kamer verschenen. Ga er naartoe en neem plaats in de Draai kruk voor de baas. Beantwoord daarna alle vragen die je kunt bekijken via de Vloerhendels. Naderhand moet je naar de HabboCopter lopen om een Badge te ontvangen.
Wat is de codenaam van James Bond
007

Waar ligt het MI6-hoofdkantoor van James Bond?
Londen

Wat was de eerste James Bond film?
Dr. No

Wie heeft de titelsong ingezongen van de film Spectre?
Sam Smith

Wat is de naam van de titelsong van de film Spectre?
Writing's on the Wall

Wie speelt James Bond in de film Spectre?
Daniel Craig

Welke rol heeft Monica Bellucci in de James Bond film Spectre?
Bond Girl

Hoe heeft Monica Bellucci in de film Spectre?
Lucia Sciarra

James Bond achtervolgt superschurk MR. Hinx, in welke auto rijdt 007?
Aston Martin DB10

Wie is de regisseur van de film Spectre?
Sam Mendes
Safety Quiz
Safety Quiz door ,.Sander., op

Veiligheidscampagne oct 2015 - Scamming Badge
In de Navigator is de BaW - Veiligheidscampagne quiz verschenen. Als je de kamer bezoekt verschijnt er binnen enkele seconden een formulier. Beantwoord via het formulier vragen van de Quiz. Alle Habbo's die de correcte antwoorden invullen zullen later met een Badge worden beloond.Let op: Deze Quiz lijkt vreemd. Daarom willen wij jullie attenderen dat de spoiler is gebaseerd op de informatie die te verkrijgen is tijdens de Safety Game.

Nadat je de Quiz hebt voltooid krijg je bovendien een alert met een opmerking: 'Bescherm jezelf en wees op je hoede!'


Het is altijd aan jou wat je invult.
Zou je een ander persoon ooit kwaad doen?
Nee!

Wat voor soort scammer ken jij?
Romantische & Militaire

Wat voor intenties heeft een scammer?
Ze willen vaak geheime informatie te weten komen zoals waar je woont of creditcard/bankpas gegevens.

Wat onderscheidt een scammer?
Scammers hebben vaak een nep profiel of neppe e-mail.

Hoe kan je jezelf beschermen tegen een scammer?
Preventie is belangrijk! Ik vraag advies aan een bekende. & Ik reageer niet op virtuele relaties en neem ze ook niet serieus. & Ik blijf op mijn hoede, dat helpt vaak!

Cuisine Quiz
Cuisine Quiz door Sander op
in

Werelds Cuisine
In de Cuisine kamer is verschenen. Zodra je de kamer bezoekt verschijnt er een Quiz. Beantwoord via het formulier vragen. Alle Habbo's die juiste antwoorden invullen zullen later met een Badge worden beloond.
Open spoiler »Wat is het meest bekende Turkse toetje?
Baklava

De meest voorkomende salade in Turkije heet "Çoban salatas?" (De salade van de Herder) Welk van de volgende ingrediënten zit er niet in?
Olijven

Welk romige Franse kaas wordt gemaakt van melk afkomstig uit de regio van Normandië in Noord-Frankrijk?
Camembert

Een Croque Monsieur is een soort ham-kaas tosti. Welk ingrediënt zou er moeten worden toegevoegd om deze populaire snack om te zetten in een Croque Madame?
Ei

Waar komt de beroemde chef Gordon Ramsay vandaan?
United Kingdom

Wat gebruikt de beroemde Zuid-Amerikaans kok Paula Deen in veel van haar recepten?
Boter

Een dodelijke giftige paddenstoel, die in veel landen verboden is, is ook een heerlijke culinaire delicatessen.
Waar

Alle goede studenten krijgen elke dag op school gratis lunch!
(Deze vraag is niet juist vertaald door de Staff. In andere hotels gaat deze vraag over Finse scholieren, zij krijgen gratis maaltijden.)
Waar

Het typisch Spaanse gerecht "paella" wordt traditioneel met chorizo worst bereid.
(Valenciaanse paella wordt gezien als het traditionele gerecht en wordt niet met chorizo bereid. De variant mét chorizo is puur een draai aan het gerecht. Op de Engelse Wikipedia pagina staat meer informatie. Op de Nederlandse Wikipedia pagina komt het woord 'chorizo' niet eens voor. Het is aan jou wat je invult. Misschien een leuk feitje: Spaanse Habbo's stemmen op niet waar bij de Quiz in hun hotel.)
Niet waar

In sommige regio's in Mexico eten ze "chapulines con chocolate". Wat zijn dit?
Krekels met Chocolade

In 2013 was Demi Lovato in Brazilië en proefde zij één van de meest traditionele Braziliaanse snoepjes. Ze vond het heerlijk! Weet jij welke snoepje het was?
Brigadeiro

De Portugese keuken is zeer creatief en veelzijdig, maar er is één ingrediënt dat het 5 sterren ingrediënt van de Portugese keuken zou kunnen zijn. Wat zou dat zijn?
Kabeljauw

Waar komt de bekende taart "Sachertorte" vandaan?
Oostenrijk

Wat heeft de zuurkool (sauerkraut)?
Kool

De Nederlandse en de Belgen zijn dol op oliebollen. Wanneer worden deze heerlijke bollen gegeten?
Oudejaarsavond

Wat is niet een typisch Belgische delicatesse?
Schnitzel

Wat is het belangrijkste ingrediënt van Pizza deeg?
Tarwemeel

Welke van de volgende recepten is niet Italiaans?
Moussaka

Grote Schoonmaak
Grote Schoonmaak door Sander3738 op
in Nederland

Maak het schoon! Badge
Tomaat II Badge
In de Navigator is de Keuken - Grote schoonmaak kamer verschenen. Ga erheen en sluit aan in de wachtrij. Eenmaal aan de beurt moet je binnen één minuut Vloerhendels overhalen bij de meubels die van staat veranderen. Als je het goed doet gaat de Gelakte Keuken Poort open. Gebruik daarna de Witte Restaurant Deur, hierdoor ontvang je twee Badges.

 Geheime keuken Badge
Edit: In de kamer kun je nog een extra Badge bemachtigen. Dat doe je door op de onderstaande stoel te gaan zitten als de drie andere stoelen bezet zijn.

 
Het Recept
Het Recept door Sander3738 op
in Nederland

In de Navigator is de Keuken - Het eerste recept kamer verschenen. Bezoek de kamer en loop, met enkele stappen, naar de overkant als de Gamba's op de groene Kleurtegel liggen.

Het eerste recept Badge

Tomaat III Badge
Vervolgens kom je uit bij de Zalmen. Stap op de juiste Zalm om verder te komen. Ga zo ook te werk bij de Kippetjes, Gele Chili pepers en Wortels. Onderweg kan het voorkomen dat je terug wordt geteleporteerd. Nadat je op de juiste Wortel hebt gestapt kom je uit bij de rand van de kamer. Zet dan een paar passen om twee Badges te bemachtigen.

 
Mysterieuze Gast
Mysterieuze Gast door Sander3738 op
in Nederland

De mysterieuze gast Badge
Tomaat IV Badge
In de Navigator is de Keuken- Mysterieuze gast kamer verschenen. Bezoek de kamer en sluit aan in de wachtrij door op een Pijlplaat te stappen. Eenmaal aan de beurt moet je over Pijlpaten lopen tot bij ieder tafeltje de Sneeuwlichtjes groen kleuren. Als dat binnen de tijd lukt ontvang je twee Badges. Tijdens het spel kun je nog een extra Badge bemachtigen door op de onderstaande Roze Stoel met Kussen te gaan zitten.
Geheime keuken Badge

 
Ambassadeurs Feest
Ambassadeurs Feest door Sander op
in

Het Ambassadeurs project bestaat vandaag één jaar. Om het te vieren worden er een aantal activiteiten georganiseerd.

Bruin Nijlpaard
In de Navigator is de Ambassadeurs Game verschenen. Het is de bedoeling dat je richting de Bananen Drink Machine loopt. Daar moet je naartoe lopen als de Ambassadeurs BOT's niet jouw kant op kijken. Eenmaal bij de Machine ontvang je een Bruin Nijlpaard. Na een uur kun je weer een Nijlpaard ophalen.

1 jaar Ambas feest Badge
Ook kun je in de Ambassadeurs Party kamer een Quiz doen. Wacht tot het formulier verschijnt en vul de juiste antwoorden in. Hoogstwaarschijnlijk ontvang je later de 1 jaar Ambas feest Badge, die je hiernaast ziet.
Tot wanneer kon je je Army Staff Pick kamer doorgeven via het ambassadeurs forum?
26 mei 2015

Waar vind je de Ambassadeurs helpdesk in de navigator?
Publieke kamers

Uit hoeveel ambassadeurs telt het team momenteel?
7 Habbo Ambassadeurs

In welke kamers hebben de Habbo Ambassadeurs rechten?
Alleen in openbare kamers & event kamers

Wat is de functie van de Habbo Ambassadeurs?
Ambassadeurs zijn ervaren gebruikers die een rol als adviseur hebben voor de nieuwe gebruikers en helpen mee om de community van slecht gedrag in de openbare ruimtes vrij te houden.

Welke kleuren kenmerken de Habbo Ambassadeurs?
Blauw & Goud

Welke activiteit georganiseerd door de Habbo Ambassadeurs hoort NIET in het rijtje thuis?
De Safety Tuin

Welk symbool heeft de Ambassadeurs badge?
2 uitgestrekte handen

Waar is een Habbo Ambassadeur aan te herkenen?
Ambassadeur badge, Ambassadeur tekstwolk & Ambassadeur effect

Stel je hebt een vraag maar er is geen Ambassadeur in de openbare ruimtes te vinden of in de Ambassadeur helpdesk. Welke mogelijkheid heb je dan nog om toch je vraag bij de ambassadeurs te brengen en te laten beantwoorden?
Ik stel mijn vraag via de Ambassadeur helpdesk groep in de vragenrubriek.

Wanneer werd het Habbo ambassadeur project op Habbo NL/BE geïntroduceerd?
12 november 2014

Afgelopen jaar namen we afscheid van 2 Habbo Ambassadeurs, welke waren dit?
!zenda! & Youka-Serty


Tot slot maak je kans op één week HC door via Twitter een plaatje te delen. Maak een screenshot of Habbo Foto samen met een Ambassadeur, Tweet de afbeelding, gebruik de hashtag #‎Habboambassadeurs1jaar‬ en jouw Habbo-naam.

 
Laatste Wedstrijd
Laatste Wedstrijd door Sander3738 op
in Nederland

Keuken Brûlée Badge
Tomaat V Badge
In de Navigator is de Keuken - De laatste wedstrijd kamer verschenen. Bezoek de kamer en wacht tot je aan de beurt bent. Daarna moet je binnen één minuut alle Wall Of Flames doven door met behulp van de Vloerhendels het Water Vat over de groene Kleurtegels te schuiven. Zodra al het vuur is gedoofd moet je de bruine Vloerhendel 2 overhalen, hierdoor ontvang je twee Badges.
Blokken Gerecht
Blokken Gerecht door Sander3738 op
in Nederland

Genoeg inspiratie!


Habbo organiseert nog een Keuken competitie Het is de bedoeling dat je met behulp van BC Bouwblokken een gerecht bouwt. Stuur naderhand een printscreen van jouw creatie op via een e-mail naar competition.nl@sulake.com. Vermeld in de mail ook jouw Habbo-naam en de URL van de kamer. Meedoen kan tot aanstaande maandag. Winnaars worden met prijzen beloond.